Bízza külsős rendszergazdára a gondjait!

A rendszerüzemeltetés egy külön szakma az informatika világában. Ne gondoljuk azt, hogy az IT rendszergazdáknak mindig könnyű dolga van: valójában egy elég nehéz, összetett, és komplex munkakörről beszélhetünk. Nagyon fontos, hogy az IT rendszer megállás nélkül működjön, különben akár hatalmas profitkieséssel is számolhat a cég.

Az e-mail szerverek ne álljanak le

Ha a levelezés nem működik, akkor gyakorlatilag biztos, hogy az ügyfeleink, partnereink elégedetlenek lesznek velünk emiatt. Ennek köszönhetően ezen kliensek karbantartása, felügyelete gyakorlatilag elengedhetetlen.

Hálózatépítés

Mindig próbáljunk meg olyan hálózatot felépíteni, amely biztonságos, stabil, és elbírja az átfolyó adatmennyiséget még csúcsidőben is. Ez igazából hardveres tudást és szakértelmet igényel, pont ezért különleges munka az IT világán belül.

A biztonsági mentések legyenek meg

Mindig legyen valamilyen biztonsági mentés az adatokról, amely könnyedén hozzáférhető akárhonnan, de az is rendkívül fontos, hogy a megfelelő GDPR elvekbe ne ütközzön bele az adatkezelés. Ezért is rendkívül stresszes és felelősségteljes ezt a munkát ellátni.

Beszerzések lebonyolítása

A beszerzéseket le kell bonyolítani, előfordul, hogy munkaállomásokat, gépeket, hardvereket kellene rendelni valahonnan, ezeknek pedig pontosan ismerni kell a hardveres specifikációit.

A külsős szakember megold mindent!

Kis-és középvállalkozói szinten talán nem annyira fontos, hogy mindig próbáljunk meg erre is időt fordítani – de erre a feladatra talán kár lenne egy külön szakembert felvenni. Ezért is érdemes egy külsős IT rendszergazda céget keresni ezen feladatokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.