Egyszer volt egy özönvíz a Földön

Sokan ismerik Noé bárkájának történetét. Ez a Biblia talán egyik legismertebb története: a sztori szerint Isten egyszer eltörölte a Föld felszínéről a teljes életet és az egész ökoszisztémát. Ennek köszönhetően jelenthető ki, hogy a sokan azt hiszik, hogy ez egyszer meg is történt. Tényleg így van ez? Mit mondanak a tények?

A legtöbb ősi nép kultúrájában megjelenik

A legtöbb ősi nép kultúrájában megjelenik ez a monda. Ennek köszönhetően joggal jelenthetjük ki, hogy valami valóságalapja van ennek a régi történetnek. Másképp hogyan, miképp fordulhatna elő, hogy ennyire sok egyezés fordul elő a különféle történetekben?

Miről szól ez tulajdonképpen?

A Földön régen volt egy hatalmas özönvíz. Ez mindent eltörölt. Miért történik ez? Azért, mert a legtöbb ősi kultúra gonosz volt. Ezért is volt, hogy Isten egyszer úgy döntött, hogy eltöröl mindent a Föld színéről.

Ki volt Noé?

Noé egy igaz ember volt, aki nagyon jól érezte magát mindig is. Mindig megpróbált igaz ember módjára élni, és ezt Isten nagyon szerette. Nagyon sokan úgy vélik, hogy talán ő volt a legigazabb ember a Bibliában Jézus után. Nem hiába élt olyan sokáig, és élvezte Isten áldását minden tekintetben.

Mit mondhat el magáról Noé?

Ő, és a családja élte túl egyedül ezt a hatalmas, globális katasztrófát. Ki más élhette volna túl? És miként, miképp? Ez szinte nem is lehetséges! Gondolnánk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.